Recent Posts
RSS Feeds

16 Mayıs 2010

Doğru Diş Fırçalama Teknikleri

Dişlerinizde sorunların olmaması için öncelikle diş fırçalama ve diş aralarını temizlemeyi alışkanlık haline getirmek gerekiyor ancak doğrusu her öğün arasında dişlerin fırçalanmamasıdır.Bir önemli noktada diş aralarının önce temizlenmesi daha sonra fırçalamaya geçilmesidir böylece diş araları kalıntılardan çözünmüş olur fırçalayınca daha beyaz ve temiz dişlere kavuşabilirsiniz.Dişlerinizi fırçalamaya önce;fırçanızı yatay şekilde tutarak dış kısımları sonra iç kısımları ile öne ve arkaya sürterek başlamalısınız daha sonra iç ve dış kısımları ile üst ve alt dişlerinizi dikey yönde fırçalayınız.Fırçanızı hem dişler hem de diş etleri üzerinde gezdirin daha sonra diş aralarını fırçayı 45 derece açıyla  tutarak fırçalamaya devam edin.Fırçalama süresi en az 3-5 dk olmalıdır florlu diş macunu kullanmaya özen gösterin.

ELEKTRONİK

Kıskançlık Hastalığı

Kıskançlık sevilen bir kişinin ya da nesnenin paylaşılamamasıdır.Her insanın doğasında kıskançlık duygusu yatar.Kıskançlık kontrol altına alınamadığı zaman iletişimde problemler başlamakta ve çatışmalar yaşanmaktadır.Ebeveyn tarafından yeterli ilgi ve sevgi görmeyen aşağılanan çocuklar kendine güvensiz ve kıskanç olmaktalar bu yüzden siz siz olun çocuklarınızı ihmal etmeyin yoksa ileride hastalık derecesine varabilen kıskançlık sonucunda depresyon vb durumlar yaşanabilmektedir.Genel olarak bakıldığı zaman kendisini yetersiz ve değersiz gören ya da değerlilik duyguları dış etkilerden çabucak etkilenen kişilerin daha kıskanç oldukları gözlemlenmektedir.

BİLİM

GÜVENLİK

WEBMASTER

İnternet Download Manager

Web tarayıcınızla dosya indirmek artık sorun olmaktan çıkıyor.İnternet üzerinden, tarayıcınızla herhangi bir dosya indirmeye çalıştığınızda bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Tarayıcnızın dahili bir indirme yöneticisi bulunmuyorsa bu iş çoğu zaman can sıkıcı bir olay olarak karşımıza çıkar. Tarayıcınız Firefox gibi genişletilebilir bir tarayıcıysa ya da Opera gibi dahili bir indirme yöneticisine sahipse bu işlem sizi çok yormayacaktır.Ancak birbirinden farklı tarayıcıları tercih eden kullanıcılar bulunabilir, bu noktada birçok tarayıcıyla bütünleşebilen bir indirme yöneticisi olan Internet Download Manager uygulaması kullanıcıların bu tür sorunlarını çözmek amacıyla karşımıza çıkıyor. IDM; Firefox, IE ya da IE tabanlı, Opera, Netscape, Flock tarayıcıların tümüyle birlikte kullanılabiliyor. İsterseniz tüm tarayıcılarınızda IDM’yi kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın ayarlar bölümü oldukça kapsamlı sayılabilir, indirme işlemlerinizi zamanlayabilmeniz ve yeni tarayıcılar ekleyebilmeniz IDM’de bulunan özelliklerden bazıları. Grabber ismi verilen çevrimdışı gezinme (offline browsing) işlemine izin veren özellik, internet sitelerini bilgisayarınıza indirmenizi sağlıyor. Bu özellikle birlikte isterseniz bir internet sitesinin tamamını, isterseniz de belirleyeceğiniz dosya süzgeçlerine göre siteden resim, metin gibi dosyaları indirebilmenize imkan verilmiş. İnternet Download Manager’ın indirme işlemleri hakkında bilgi veren bilgilendirme diyaloğu da oldukça başarılı diyebiliriz.
30 günlük deneme sürümünü indirmek için: www.internetdownloadmanager.com

DONANIM

Web Tasarımı

İnternet

14 Mayıs 2010

TEKNOLOJİ

Cep Telefonu Şarj Eden Ayakkabı


Mersinli 15 yaşındaki Burak Şahin, 'cep telefonu şarj eden ayakkabı' projesi ile büyük ilgi gördü.
Silifke İlçesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen teknoloji ve tasarım şenliği ile görsel sanatlar sergisinde, öğrenciler yaptıkları projeleri sergiledi.

Birbirinden ilginç projelerin yer aldığı sergide 8-A sınıfı öğrencisi Burak Şahin'in `cep telefonu şarj eden ayakkabı' prjesi ilgi çekti. Bu projeyi zamanı kısıtlı olanlar için tasarladığını belirten Şahin şöyle dedi:
"Günümüzde telefonumuzu, şarjlı pillerimizi şarj ederken çok zamanımız geçiyor. Bu düzenekte yürüdükçe elektrik enerjisi üretiliyor. Ayakkabının tabanındaki demir borunun etrafı bobinle sarılı. Borunun içinde de mıknatıs bulunuyor. Yürüdükçe mıknatıs hareket ediyor ve bobinin uçları arasında akım oluşuyor. Bu akımla cep telefonumuzu şarj edebiliyoruz. Hem zamandan hem elektrikten tasarruf ediyoruz