Recent Posts
RSS Feeds

21 Haziran 2010

Ay Lav Yu Komedi Filmi



Çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen "Ay Lav Yu filmi Türkiye siyasi gündemini uzun süredir meşgul eden açılımı beyaz perdeye "aşkın dili yoktur ,aşk her yerde okunduğu gibi yazılır" temasıyla aktarıyor.Amerika'nın 11 eylül saldırılarının da ele alındığı filmin çekimleri 38 derece sıcaklıkta Hasan Keyf'te ve Mardin'in köylerinde çekildi.Türkçe,kürtçe,süryanice ve ingilizce dillerinin konuşulduğu filmde Amerikalı oyuncular da rol alıyor.Kahkahalarla güleceğiniz bu film aynı zamanda insanı düşündürüyor.Bu film vizyona girdiğinden itibaren fazla reklamlarla gündeme gelmeyen bir filmdir görsel basın ,yayın organları tarafından nedense gündeme pek fazla getirilmemiştir.Bazı kesimlere ithafen gönderme yapan bir film olduğu içindir belki de.Türkiyede çekilmiş olup bu filmin yanında değeri olmayan beş para etmez filmler gündemi günlerce meşgul ederken bu tip hem komik hem de gerçekleri yansıtan filmler malesef hakettiği değeri almıyor.Bence mutlaka izlemeniz gereken bir sosyokomedi filmidir.

Filmden Notlar:
* Filmde oyunculuk yeteneği olmayan yöre insanlardan oluşan kişilerin yanı sıra ünlü olarak bilinen oyuncular birarada yer almaktadır.
* Filmde ilk defa anlatıcı(dengbejler) kullanıldı.Dengbejleri Cem Yıldız,Cahit Berkay ve Mazlum Çimen canlandırdı.
* Uluslararası çapta bir filmde ilk defa Amerikalılar ve Kürtler (yani Ortadoğu) biraraya geldi.
* Bir filmde ilk defa Türkçe,Kürtçe,Süryanice ve ingilizce aynı anda konuşuldu.

1 yorum:

seiki dedi ki...

Bu filmi ben de beğendim.. Güldüm de ayrıca, bir anadolu köyüne zıt düşen kavramlarda yoktu film de.. Evlenirlerken mesela, bir Amerikalı ve bir Türk evlenirken neler olması gerekiyorsa onlar oluyordu.. Ayrıca 11 eylül güzeldi, Amerikalı babanın bir anda bakış açısının değişmesi. Devlete yönelik eleştirilerde gayet yerindeydi ve yapıcıydı hem komikti hem de boş bir film değildi kısacası.. saygılar :)

Yorum Gönder