Recent Posts
RSS Feeds

8 Haziran 2010

Sağlıklı Saçlar İçin


Genel olarak hepimizin saçlarında mutlaka kırıklar çatallaşmalar vardır kimi zaman kendi yöntemlerimizle sorunu çözmek için denemediğimiz şey kalmaz bakım kürleri ,yağlar , karışımlar vs..Öncelikle ben kendi yapmış olduğum karışımı anlatıyım sonra asıl edindiğim bilgileri sunacam sizlere.Badem yağı,zeytin yağı ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırıyorsunuz bu karışımı saçlarınıza sürüp yarım saat bekliyorsunuz yıkadıktan sonra yumuşak ve parlak saçlarınızın olduğunu göreceksiniz.Sağlıklı saçlara nasıl kavuşabileceğimiz ile  ilgili edindiğim bilgiler şunlar; Düzenli bir saç kesimi saçlar için iyi gelicektir yenilenecektir.Sağlıklı saçlar için bol bol su içmelisiniz.Çok fazla saç bakımı ürünü kullanmamaya özen gösterin. Çok fazla ürün kullanmanız saçlarınızı ağırlaştırır saçlarınızın yorgun ve yağlı görünmesine sebep olur.Sıcak Şekillendirici Tehlikesi Eğer maşa ve fön makinesi gibi ısıtıcılı saç şekillendiriciler kullanıyorsanız. Bu aletleri kullanmadan önce koruyucu bir ürünle saçlarınızı koruduğunuzdan emin olmalısınız. Isıtıcılı şekillendiriciler saçınızdaki nemi tabiri caizse sömürür, saç tellerinizin kıvrılmasına neden olabilir ve saçlarınızı kontrol etmenizi zorlaştırabilir.
Dengeli Beslenme Sağlıklı proteinler ve vitaminlerle dolu dengeli beslenme besinleri saçlarınızın parlak kalmasını sağlayacaktır.
Uyurken saç hasarları da dahil olmak üzere vücut, hasarları onarmak için olabildiğince fazla çalışır. Bu yüzden düzenli uyku şarttır. Saç sağlığınızı en iyi hale getirmek için uyurken yastığınızda saten yastık kılıfı kullanmayı deneyin. Saten yastık kılıfı sürtünmeyi azaltır ve saçların kumaşa sıkışarak kırılmasını önler

0 yorum:

Yorum Gönder