Recent Posts
RSS Feeds

1 Haziran 2010

Stylizer ile Css Kodlama

Professional web tasarımcılarına müthiş bir kolaylık sağlayan bu yazılım işe yeni başlayanlara da kolayca CSS öğrenme fırsatı tanıyor.


Canlı yayında CSS düzenleme




Web sayfalarının stil dosyalarını düzenlemenizi sağlayan tüm yazılımlar, kodları yazarken size yardımcı olabiliyor. Fakat Stylizer işi farklı bir boyuta taşımış durumda. Programı çalıştırdığınızda Internet Explorer ve Firefox gibi web tarayıcılara benzeyen tanıdık bir görünümle karşılaşıyorsunuz. Zaten yazılım, bilgisayarınızda kurulu bulunan tarayıcıları kullanarak çalışıyor. Her zaman görmeye alışkın olduğunuz yerde bulunan adres çubuğuna bir web sayfasının adresini girdiğinizde, büyük ihtimalle ilk şaşkınlığınızı yaşayacaksınız. Stylizer, ekranın sol tarafında yazılan adresi bir tarayıcı gibi görüntülerken, sağ taraftaki panelde de o sayfada kullanılan CSS dosyalarını açıyor.
Sağ taraftaki panelde istediğiniz tanımlamayı değiştirme şansına sahipsiniz. En güzeli de bu değişiklikleri yaptığınız anda sonucun sayfaya yansıyor olması. Bu sayede yaptığınız değişikliğin sonucunu görmek için CSS belgesini kaydetmek, tarayıcıda sayfayı tekrar yüklemek gibi bir zorunluluğunuz olmuyor.
Tanımlama özelliği ,hizalama ve cetvel,dijital büyüteç,renk seçimi,stylizer ve firebug özellikleriini kullanarak rahatlıkla kod yazabilirsiniz.
FTP’den kolayca gönderin

Stylizer ile düzenlediğiniz CSS dosyalarınızı FTP üzerinden kolayca yayınlanmakta olan web sitenize ulaştırabiliyorsunuz. Dosyalarda gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra ekranın sağ üst bölümünde bulunan “Save” düğmesine tıkladığınızda Stylizer FTP bilgilerinizi soruyor. Bu özellik web tasarımcılarının işini çok kolaylaştırdığından varsayılan olarak belirlenmiş. Burada yalnızca bir kez FTP bilgilerinizi girdikten sonra yaptığınız değişiklikleri “Save” düğmesine tek tıklamayla sitenize gönderebiliyorsunuz. Elbette ki, düzenlediğiniz CSS dosyasını o an web sitenize göndermek yerine bilgisayarınıza kaydetmek de isteyebilirsiniz. Bu tür durumlar için CSS dosyalarını masaüstüne kaydetme seçeneğiniz de bulunuyor. Save diyalogunda FTP bilgilerini girmek yerine Stylizer’a dosyanın kaydedileceği disk konumunu da belirtebilirsiniz


0 yorum:

Yorum Gönder