Recent Posts
RSS Feeds

21 Haziran 2010

Hindistan'da Tuz Nasıl Üretiliyor



Öncelikle Hindistan hakkında kısaca  bilgi vermek istiyorum.Hindistan, ya da resmî adıyla Hindistan Cumhuriyeti (Hintçe:Bhārat Gaṇarājya; İngilizce: Republic of India), Güney Asya'da bulunan bir ülkedir. Dünyanın en büyük yedinci coğrafî alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip olan ülkedir, ve dünyanın en büyük demokrasisidir. Güneyinde Hint Okyanusu, batısında Umman Denizi ve doğusunda Bengal Körfezi'nin bulunmalarıyla birlikte Hindistan'ın deniz kıyısı 7.517 kilometre uzunluktadır.Dünya nüfûsunun % 15’ine sahiptir. Nüfûsu 1,225,000,000’dir (2007). Nüfûsun % 20’si şehirlerde, % 80’i köy ve kırlarda yaşar. Halk, beş ayrı etnik gruptan meydana gelmiştir. Bunlar Dravitler, Aryalar, Hindular, Tibet-Çin ve Moğollar ve Müslümanlardır.stan madenler bakımından bir hammadde deposu olup, tarih boyunca milletleri kendisinin üzerine çekmiştir. Dünya demir rezervlerinin% 25’ine, mika rezervlerinin % 80’ine sahiptir. Boksit rezervi bakımından dünyanın ikinci ve manganez rezervi bakımından da üçüncü ülkesidir.
Şimdi diyceksinizki enerji kaynakları bu kadar zengin olan bir ülke nasıl oluyor da hala tuzu ilkel yöntemlerle üretiyor ben de bu duruma şaşırdım fotoğraflarını görünce ve bu konuda bir araştırma yaptım.Hindistan,Çin'den sonra en kalabalık nufüsa sahiptir  ve bu nedenle yaşam standardı çok düşüktür insanlar yoksullukla karşı karşıyadır.Hindistan'da bildiğiniz gibi inekler kutsal sayılmaktadır ve bu nedenle insanlar et yemedikleri için besin yetersizlğine sebep olmaktadır bu durum.Elde edilen tarımsal ürünler artan nufüsa cevap verememektedir.Etnik gruplar arasında hala süregelen kavgalar devam etmektedir.Hindistan hükûmetleri de takip ettikleri politikaların, etnik ve kültürel yapılarının îcabı olarak bu sataşmalara çok defa ya seyirci kalmakta veya Müslümanların aleyhine uygulamalar yapmaktadır.
Ülkede yaşanan bu durumlar neticesinde insanlar geçim kaynağı arama derdine düşmüşler fotoğraflarda da gördüğünüz gibi yemeklerimizin vazgeçilmezi olan  tuzu  çıkarabilmek için amansız mücadele etmektedirler.Kadınlar küçük gövdeleriyle kendilerinden bile büyük olan tırmıklarla tuz çıkarmaya çabalıyorlar erkekler de çıkarılan tuzu 2 dolu kefeyle çok uzun bir yoldan sonra kamyonun bulunduğu yere ulaştırıyor.
Teknoloji o kadar gelişmişken bunu kullanmayıp hala kol gücüyle çalışan bu hindulara allah kolaylık versin diyelim.




2 yorum:

Adsız dedi ki...

valla helal olsun diyorum sana aylin çok güzel şeyler ekliyorsun ve bununlada değil birde yazısını yazıyorsun helal olsun diyorum sana ve emeğine sağlık diyorum

nilya dedi ki...

Teşekkür ederim beğenmene sevindim

Yorum Gönder