Recent Posts
RSS Feeds

12 Haziran 2010

Kirazın Çok Yönlü Faydaları


Yaz ayının gelmesiyle beraber yiyebileceğimiz taze hormonsuz meyveler de arttı bunlardan bir tanesi de benim en çok sevdiğim "kiraz" yedikçe yiyesim geliyor bi türlü doyamıyorum:) kirazın çok faydalı bir meyve olduğunu öğrendim saymakla bitmez bunlardan bir kaçı:
*Kiraz hem kolestrolü hem de kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
*Kabızlığı önlemede etkilidir
*30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici etki gösterebilir
*Kirazda bulunan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine yardımcı olabilir
*Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir
*Nikotinin vücuttan atılmasında yardımcı olur

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Efendim,

Bloğumu ziyaret ederek, izleyiciler grubuna profil resminizi bırakmışınız, ancak profil resminize tıklamayla bloğunuza erişmek mümkün değil. Bereket profil resminizde bloğunuzun URL adresi çok açık bir şekilde görünüyor da o adresi alıp, tarayıcı adres çubuğuna yazarak bloğunuza ulaşabildim yoksa mümkün değil. Sebebine gelince profilim ayarlarınızda profilinizde görünmesini istediğiniz blogların seçimi ile ilgili bir ayar satırı var, oraya girerek görünmesini istediğim bloğum falanca diye seçerseniz, ziyaret ettiğiniz bloggerlerin izleyiciler grubunda kalan profil resminiz tıklandığında doğrudan bloggerleri sizin bloğunuza ulaştırır.

Şanı yüce Allah, bizleri yaratırken, bizlere vereceği nimetleri de en az biz insanlar kadar mükemmel yaratmış. Görünümüyle, tadıyla, lezzetiyle, kısaca herşeyiyle biz insanlara hitap ediyor. Ona şükürler olsun!

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.

nilya dedi ki...

Doğru haklısınız bunu farketmemiştim birazdan onu düzelticem.teşekkürler ilginiz için siz de Allah'a emanet olun.

Yorum Gönder